Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy moja karta graficzna obsługuje DirectX 10?

Music World

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta karta posiada wsparcie dla DX10, ale jest za słaba, żeby korzystać w niego w pełni.

@Flap:

Skoro ta karta nie ma DX10, to jak na niej włącza się BF3, który wymaga DX10? Pomyśl...

Opublikowano

to engine gry jest za mocne i wymagające co do obliczeń by poradziła sobie z nim elektronika karty

DX nie ma tu nic do rzeczy, nawet nie jest wymagany do gry jak gra działa np w opengl

może nawet dx9, dx10 czy dx11 obsługiwać ale nie obsłuży bardzo wymagającej gry nawet która działa tylko np pod DX9

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W specyfikacji karty jest napisane, że obsługuje bodajże DirectX 9.0c, aczkolwiek ja na niej załączałem i grałem w Battlefield3, który wymaga minimalnie DirectaX 10.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Bywalec
Opublikowano

to tak jest ze sprzętem, w specyfikacji tyle, ale jak będziesz jej nadużywał to Ci się przegrzeje i dupa. Polecam zakupić nową kartę graficzną, zbliżają się święta to dobra okazja ;)

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...